Ta hand om problemen i din relation.

Även ett tillsynes harmoniskt förhållande kan ha problem. De förhållanden där paren aldrig grälar utan alltid kommer överens är väldigt sällsynta och kanske inte ens särskilt hälsosamma.

Ett par som bråkar

Invig din partner i ditt liv – och ditt förflutna

I tidningen Må Bra kan vi läsa om tio steg som leder till ett långvarigt förhållande. Kommunikationen är väldigt viktig i ett förhållande och man behöver prata om allt. Man bör också prata om hur man vill leva livet tillsammans och gå igenom ämnen som trohet, boende och ekonomi, så att båda parter är överens. Att hålla koll på det förflutna är också viktigt. Att berätta för varandra om det liv man levt innan kan hjälpa att förstå varför man är som man är idag. Ett bra tips kan vara att skriva ner sn livshistoria och låta partnern läsa den.

Visa respekt – även vid konflikter

Respekt är en viktig ingrediens i ett förhållande och ett sätt att visa respekt är att dela jämlikt på sysslorna. Givetvis måste man se till att hantera konflikter på rätt sätt. Konflikter orsakas för att man har olikheter som personer. Ett sätt att undvika konflikt är att försöka uttrycka sig på ett mjukt sätt om man är missnöjd. Man kan exempelvis försöka berätta vad man längtar efter i stället för att ställa krav. På det sättet låter det inte som kritik och förenklar en dialog.

Bota svartsjukan med professionell hjälp

Ett stort problem i vissa förhållanden är svartsjuka. Om du eller din partner lider av svartsjuka så kan det vara bra att veta att det går att bota. På sajten www.svartsjuka.com kan du och din älskade få en förklaring på beteendet och ni kan välja att hålla en session antingen IRL eller via telefon.

Sist men inte minst: Kom ihåg att ha roligt tillsammans! Gör saker ni båda gillar; gå på konserter, bio, teater eller gör andra saker ni båda tycker om tillsammans.