Kreativitet för lycka

Livet handlar om att vara glad, att vara nöjd och lycklig. Ibland är det svårt att känna det. Ett sätt som hjälper många är att vara kreativ, eller göra någonting kreativt. Forskning visar på att kreativa handlingar och tankar kan göra mycket gott.

Det finns miljoner bokälskare i världen och att fantisera ihop ord till bilder kan kallas en kreativ process. Om man har en dålig dag kan man försöka bota det med kreativitet. Skapa någonting, måla eller rita. Det spelar ingen roll om det blir bra eller inte. En del personer sätter sig med en bok, andra väljer istället att skriva sin egen. Försök hitta en ny talang. Scrapbooking har blivit populärt på sistone därför att det är enkelt. Man dekorerar sidor, vykort, bilder och annat precis som man vill.

Tycker man det är svårt att rita för hand finns det tusentals programvaror som tillåter dig att måla med datormusen. För dem som vill ta sin kreativitet utanför hemmet kan höra med sin kommun vilka studiecirklar och föreningar som är aktiva. Eller starta en egen studiecirkel inom något som intresserar dig. Även om man inte är bra på att skulptera, kan man vara en gruppledare för en keramikkurs. Det är ju nästan roligare om alla får lära sig tillsammans!